Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Kartoflanka z curry

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Ziemniaki i pietruszkę umyć, obrać i pokroić w kostkę. Bulion zagotować, wrzucić do

Kartoflanka z curry

Składniki:

Kartoflanka z curry

 

Sposób przygotowania:

Kartoflanka z curry
Ziemniaki i pietruszkę umyć, obrać i pokroić w kostkę. Bulion zagotować, wrzucić do niego warzywa i trzymać na ogniu do czasu aż ziemniaki będą miękkie. Dodać sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Śmietanę wymieszać z curry i ostrożnie, by się nie zważyła połączyć z gorącą zupą. Podawać z ciemnym pieczywem.
Kiedy ziemniaki będą miękkie można zupę zmiksować by powstał krem. Po nałożeniu do miseczki można posypać świeżą posiekaną bazylią lub każdym innym ziołem lub przyprawą.