Sposób przygotowania:
Ziemniaczane burgery
Placki ziemniaczane rozłożyć na blasze, piec 25 minut w temp. 225*C. Po 10 minutach odwrócić. Dymki pokroić w cieniutkie plasterki, pomidory w małą kostkę. Rozgrzać oliwę, podsmażyć wołowinę. Przyprawić do smaku solą, papryką i pieprzem cayenne. Dodać połowę dymki oraz pomidory, dusić razem około 5 minut. Jeszcze raz przyprawić do smaku. Zrobić sos: czosnek przecisnąć przez praskę. Otrzeć skórkę i wycisnąć sok z cytryny. Jogurt i śmietanę przyprawić czosnkiem, skórką i łyżką soku z cytryny, solą oraz pieprzem. Dodać resztę dymki. Na czterech talerzach umieścić po jednym placu ziemniaczanym. Posmarować masą mięsną, przykryć, pozostałymi plackami. Podawać z sosem jogurtowym.