Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Ziemniaczane rogaliki z marmoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Rogaliki z ciasta ziemniaczanego z marmoladą są bardzo smaczne i wilgotne. Wspaniały dodatek do kawy lub herbaty.

Ziemniaczane rogaliki z marmoladą

Składniki:

Ziemniaczane rogaliki z marmoladą

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaczane rogaliki z marmoladą
Ugotowane ziemniaki przemielić w maszynce do mięsa lub przecisnąć przez praskę. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać, dodać ziemniaki, masło, jajka, cukier puder i szczyptę soli, szybko zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować, pokroić na trójkąty o dowolnej wielkości. Na każdy trójkąt nałożyć porcję marmolady, zwinąć i formować rogaliki. Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec na złoty kolor w temp 180 stopni.