Sposób przygotowania:
ziemniaczano- czekoladowe ciastkea:)
Obrane ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie tak jak zawsze. Gdy troszkę przestygną ugniatamy je tłuczkiem. Obie czekolady łamiemy na mniejsze części i w kąpieli wodnej rozpuszczamy. Płynną czekoladę łączymy z ziemniakami, całość dokładnie mieszamy. Orzechy siekamy dodajemy do masy wraz z 2 łyżkami cukru pudru, cukrem wanilinowy, łyżką rumu i odrobiną soli. Ciasto dokładnie wyrabiamy dodając jeszcze roztopione przestudzone masło. Gotowe ciasto kształtujemy na wzór wałka i tak wkładamy na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie owijamy ciasto w pergamin i znów ląduje do lodówki na 1-2 godziny. Po tym czasie ciasto wyjmujemy, odwijamy z pergaminu, obtaczamy w kakao i kroimy na równe plastry które posypujemy cukrem pudrem i podajemy.