Sposób przygotowania:
Ziemniaczano-groszkowa z białą kiełbasą
W garnku z wodą rozpuszczamy bulionu warzywne i gotujemy .Ziemniaki ,marchewkę i pietruszkę obieramy z łupiny . Do bulionu dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaczki i starte na tarce warzywa czyli marchewkę i pietruszkę .Gotujemy ok 10 min. Cebule obieramy z łupiny .Na patelni podsmażamy posiekaną cebulę na maśle -masła ok 2 łyżeczki .Dodajemy paprykę słodką ,mieszamy .Następnie dodajemy łyżkę mąki ,mieszamy podsmażamy zalewamy bulionem z zupy .Wlewamy całosć do zupy z warzywami .Mieszamy .Dodajemy makaron i groszek .Gotujemy jeszcze 10 min . Zaciągamy śmietanką .Już nie gotujemy .Doprawiamy sola i pieprzem Zupę podajemy z białą kiełbaską pokrojona w kosteczkę .