czarna landryna

czarna landryna

Kucharz
[Przepisów: 2]

Ziemniaczki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wspaniale smakują jako słodka przekąska

Ziemniaczki

Składniki:

Ziemniaczki

 

  • pół kostki masła
  • 2 łyżki kakao
  • 2 paczki herbatników
  • 2/3 szkl. cukru pudru
  • bakalie
  • olejek migdałowy
  • wiórki kokosowe

Sposób przygotowania:

Ziemniaczki
Herbatniki kruszymy na mąkę. Potem ucieramy masło z cukrem pudrem i dodajemy kolejno herbatniki, kakao, bakalie, olejek migdałowy. Wszystko dokładnie mieszamy, potem chłodzimy, a kiedy już masa stwardnieje, formujemy kulki i obtaczamy je w wiórkach kokosowych. Do każdej kulki można włożyc - jako niespodziankę - migdał lub cząstkę orzecha. Następnie wstawiamy na godzinę do lodówki.

Tagi:

bakalie