Sposób przygotowania:
Ziemniaczki z sosem beszamelowym
Ziemniaki wyszorować i ugotować w mundurkach.
Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na maśle na złoty kolor. Oprószyć mąką i podsmażyć. Gdy mąka będzie rumiana zalać mlekiem i dokładnie wymieszać. Doprawić przyprawą warzywna i gałką muszkatołową. Gotować przez chwilę ciągle mieszając aż uzyska konsystencję sosu.
Ugotowane ziemniaki obrać, kroić w plasterki i układać warstwami w naczyniu żaroodpornym. Każdą warstwę lekko posolić. Zalać sosem.
Smacznego!!!!
Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na maśle na złoty kolor. Oprószyć mąką i podsmażyć. Gdy mąka będzie rumiana zalać mlekiem i dokładnie wymieszać. Doprawić przyprawą warzywna i gałką muszkatołową. Gotować przez chwilę ciągle mieszając aż uzyska konsystencję sosu.
Ugotowane ziemniaki obrać, kroić w plasterki i układać warstwami w naczyniu żaroodpornym. Każdą warstwę lekko posolić. Zalać sosem.
Smacznego!!!!
jagna
elutka