nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Ziemniaczki ze szpinakiem i jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Można podawać je dzieciom po ukończonym 4 m-cu.

Ziemniaczki ze szpinakiem i jajkiem

Składniki:

Ziemniaczki ze szpinakiem i jajkiem

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaczki ze szpinakiem i jajkiem
1 Wlewamy wodę do garnka. 2. Marchewkę i ziemniaka obieramy, następnie myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Wrzucamy do garnka. 3. Świeży szpinak myjemy wrzucamy z pozostałymi warzywami. Gotujemy do miękkości. 4. Jajko gotujemy na twardo we wrzątku przez 10 minut. 5. Po ugotowaniu warzywa odcedzamy, dodajemy sok jabłkowy i masło, po czym miksujemy blenderem na gładką masę. 6. Jajko kroimy w drobną kosteczkę i dorzucamy do ziemniaczków.