Sposób przygotowania:
Ziemniak faszerowany wg Elfi
Ziemniaki obieram, myję, przekrajam na pół i lekko wydrążam środek robiąc 6 łódeczek. Tak przygotowane ziemniaki układam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Każdego ziemniaka smaruję lekko oliwą z oliwek i posypuję solą i bazylią. Teraz robię farsz. Pierś z kurczaka kroję w drobną kosteczkę smażę na oleju. Przyprawiam do smaku pieprzem, solą, czosnkiem i bazylią - lub można użyć gotowej przyprawy np gyros. Tak usmażone mięsko przekładam do miski. Pomidora myję i kroję w kosteczkę i dorzucam do mięsa. Dodaję twaróg, śmietanę i mieszam całość. Smakuję i doprawiam do smaku wg uznania solą i pieprzem. Takim farszem zapełniam ziemniaczki tworząc mały kopiec. Piekę w temp 170C przez około 30 minut aż ziemniaki będą miękkie. Jeśli ziemniaki są wyjątkowe duże czas pieczenia może się zwiększyć