zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2421]

Ziemniaki faszerowane

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Ziemniaki w wersji faszerowanej.

Ziemniaki faszerowane

Składniki:

Ziemniaki faszerowane

 

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki faszerowane
Pieczarki pokroić i udusić na maśle z dodatkiem cebuli. Dodać bułkę tartą i zieleninę. Dokładnie wymieszać. Ziemniaki obrać, umyć i ściąć wierzch. Wydrążyć środki pozostawiając cienkie ścianki. Ziemniaki wypełnić farszem. Ustawić je w rondlu, zalać do połowy wodą z dodatkiem jarzynki. Ziemniaki posolić i dusić pod przykryciem około 30 minut. Wywar zagęścić śmietaną z odrobiną mąki.