Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Ziemniaki faszerowane I

  • TRUDNOŚĆ: średnie
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ziemniaki obrać, wydrążyć łyżeczką, od wewnątrz natrzeć lekko solą. Twarożek

Ziemniaki faszerowane I

Składniki:

Ziemniaki faszerowane I

 

  • 4 duże ziemniaki
  • 30 dag chudego twarożku
  • jajo
  • 3 ząbki czosnku
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki uprażonych ziaren słonecznika
  • łyżeczka oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Ziemniaki faszerowane I
Ziemniaki obrać, wydrążyć łyżeczką, od wewnątrz natrzeć lekko solą. Twarożek wymieszać z jajem, zmiażdżonym czosnkiem, pietruszką i pestkami słonecznika, przyprawić. Ziemniaki napełnić farszem i zawinąć w folię aluminiową lekko posmarowaną olejem. Piec w gorącym piekarniku ok. godziny.

Tagi:

ziemniaki