Sposób przygotowania:
Ziemniaki faszerowane z pieca
Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni.Ziemniaki dokładnie umyć ułożyć na blasze i piec 35 minut na środkowym poziomie. Soczewicę ugotować al dente przez 10 minut w osolonej wodzie wyłożyć na sitko i odsączyć. Comber przekroić wzdłuż na 3-4 paski a następnie w małą kostkę. Na patelni roztopić część masła mięso doprawić solą i pieprzem i smażyć 3 minuty na średnim ogniu.Dodać soczewicę i curry smażyć 2 minuty.Piekarnik nagrzać do temperatury 250 stopni.Ziemniaki wyjąć z pieca trochę ostudzić i przekroić na połówki .Łyżeczką wydrążyć miąższ przełożyć go do miski i rozgnieść widelcem.Masę ziemniaczaną wymieszać z resztą ziołowego masła soczewicą i jagnięcina doprawić solą pieprzem i napełnić łupiny ziemniaków. Faszerowane ziemniaki posypać sezamem i wstawić na 4-5 minut.Pilnować cały czas aby ziemniaki się nie przypiekły.