Sposób przygotowania:
Ziemniaki i fenkuł zapiekane z mięsem i seremETAP 1:
Fenkuły umyć, osuszyć i odkroić zieloną część. Pokroić na ćwiartki. Obgotować w osolonej wodzie ok 10 min. Przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Ziemniaki obrać , umyć i pokroić na połówki lub na ćwiartki. Obgotować w tej samej wodzie ok 10 min i też przełożyć do naczynia.
Mięso wyrobić z jajkiem oraz z drobniutko posiekaną zieloną częścią kopru ( łyżkę posiekanego kopru odłożyć do dekoracji ) oraz przyprawą i bułką tartą.
Formować małe kulki i obtaczać w mące. Wrzucać na gotującą się osoloną wodę ( ok 0,5 litr ).
Ugotowane mięso i ser mozzarella przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Do chłodnego wywaru po gotowaniu mięsa dodać śmietanę i roztrzepane jajka oraz pieprz. Takim sosem zalać zawartość naczynia i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 35 min.
Danie podawać ciepłe, posypane zieloną częścią kopru włoskiego. Smacznego.
CORAL
ewaeu
Dziękuję...:)