Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Ziemniaki inaczej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Podawać zamiast ziemniaków do mięs i surówek

Ziemniaki inaczej

Składniki:

Ziemniaki inaczej

 

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki inaczej
Ugotowane ziemniaki przegnieść przez praskę, ostudzić. Do zimnych dodać mąkę ziemniaczaną, żółtka, przyprawę kucharek, mleko, wodę, sól, pieprz i natkę pietruszki. Wszystko dokładnie zmiksować. Pod koniec dodać sztywno ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszać. W frytkownicy rozgrzać tłuszcz, łyżką nabierać masę ziemniaczaną i wkładać do tłuszczu. Smażyć na jasno złoty kolor.