Sposób przygotowania:
ziemniaki nadziewane
Ziemniaki należy obrać ze skórki, następnie łyżeczką wydrążyć środek, należy uważać jednak aby ścianki zachowały pewną grubość. Ziemniaki należy lekko obgotować w osolonej wodzie.
Cebulę należy pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanej patelni. Następnie dokładnie myjemy pieczarki i kroimy je w kostkę. Tak pokrojone pieczarki dodajemy do cebuli, dusimy aż zmiękną, pod koniec duszenia pieczarki należy posolić, popieprzyć dodać serek topiony. Ziemniaki odsączamy, a ich wnętrze wypełniamy nadzieniem z pieczarek. Na wierzchu ziemniaków układamy plastry żółtego sera. Ziemniaki należy ułożyć w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym i zapiekać ok. 25 - 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Cebulę należy pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanej patelni. Następnie dokładnie myjemy pieczarki i kroimy je w kostkę. Tak pokrojone pieczarki dodajemy do cebuli, dusimy aż zmiękną, pod koniec duszenia pieczarki należy posolić, popieprzyć dodać serek topiony. Ziemniaki odsączamy, a ich wnętrze wypełniamy nadzieniem z pieczarek. Na wierzchu ziemniaków układamy plastry żółtego sera. Ziemniaki należy ułożyć w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym i zapiekać ok. 25 - 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.