Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Ziemniaki nadziewane pieczarkami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ziemniaki wybrać o podobnej wielkości.

Ziemniaki nadziewane pieczarkami.

Składniki:

Ziemniaki nadziewane pieczarkami.

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki nadziewane pieczarkami.
Suszone grzybki opłukać, zamoczyć na 2 godziny i ugotować. Ziemniaki obrać, wydrążyć łyżeczką środki, włożyć do garnka razem z wydrążonymi cząstkami, posolić i gotować przez kilka minut. Na patelni rozgrzać masło, wsypać posiekaną cebulę i zeszklić. Następnie dodać pokrojone pieczarki i smażyć około 10 minut. Do podsmażonych pieczarek dodać drobno pokrojone ugotowane grzybki, posiekany miąższ z ziemniaków, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać. Wydrążone ziemniaki napełnić farszem, ułożyć w naczyniu, wlać wywar z grzybów i dusić pod przykryciem do miękkości. Mąkę wymieszać ze śmietaną, połączyć z ziemniakami, zagotować.