KasiaJulcia

KasiaJulcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Ziemniaki nadziewane pieczarkami wg Kasi

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ziemniaki podane w innej formie też są smaczne.

Ziemniaki nadziewane pieczarkami wg Kasi

Składniki:

Ziemniaki nadziewane pieczarkami wg Kasi

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki nadziewane pieczarkami wg Kasi
Ziemniaki umyć, obrać, wypłukać, przeciąć na pół i wydrążyć środki. Gotować w osolonej wodzie na półtwardo. Z ugotowanych ziemniaków odcedzić wodę, odstawić. Z cebuli usunąć łuski, wypłukać, drobno posiekać. Ząbek czosnku oczyścić, rozgnieść i wymieszać z cebulą. Pieczarki oczyścić, ugotować, drobno posiekać. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na rozgrzanej patelni podsmażyć cebulę z czosnkiem i pieczarki, doprawić do smaku. Do wystudzonych, wcześniej ugotowanych ziemniaków nakładać farsz. Ziemniaki układać do naczynia żaroodpornego, posypać startym serem. Zapiec.