Sposób przygotowania:
Ziemniaki pieczone
Ziemniaki jeśli są małe mogą być w całości, jeśli większe pokroić na pół lub ćwiartki. Kiełbasę i marchew w plasterki. Pietruszkę i koperek można kroić lub nie. Boczek pokroić w cienkie plasterki. Cebulę w niewielkie paseczki.
Układac w garnku warstwami: ziemniaki, kiełbasa, marchew, boczek, cebula, zielenina- kilka warstw aż do zapełnienia garnka. Polać oliwą.
Spód można wyłożyć skórą z boczku.
Piec na ogniu w garnku żeliwnym ok. godziny
Układac w garnku warstwami: ziemniaki, kiełbasa, marchew, boczek, cebula, zielenina- kilka warstw aż do zapełnienia garnka. Polać oliwą.
Spód można wyłożyć skórą z boczku.
Piec na ogniu w garnku żeliwnym ok. godziny