mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Ziemniaki pieczone ( Pieczonki wg meli )

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pieczone pachnące koperkiem.

Ziemniaki pieczone ( Pieczonki wg meli ) Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ziemniaki pieczone ( Pieczonki wg meli )

 

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki pieczone ( Pieczonki wg meli )
Ziemniaki , obieramy myjemy i kroimy na plasterki grubości 1 cm . Marchewkę obieramy myjemy , osuszamy i kroimy na cieniutkie talarki, Cebule obieramy i kroimy na krążki . Boczek , myjemy osuszamy i kroimy dość cienko . Koperek siekamy drobno .
Kiełbaskę myjemy , osuszamy i kroimy w plasterki . Na spód garnka dajemy smalec na smalec kładziemy folię aluminiową i znów mały kawałek smalcu . Układamy warstwami ziemniaki solimy i pieprzymy , na to koper , kiełbaskę , boczek , cebulę , marchew i znów kolejna warstwa ziemniaków . Przykrywamy folią aluminiową i przykrywką . Pieczemy na małym ogniu około 40 minut. .
Ziemniaki pieczone ( Pieczonki wg meli )
Kiełbasa i boczuś pokrojone w ciniutkie plastry :)
Ziemniaki pieczone ( Pieczonki wg meli )
Etap 2
Ziemniaki pieczone ( Pieczonki wg meli )
Tak kroimy ziemniaki , w talarki o grubosci 1 cm :)
Ziemniaki pieczone ( Pieczonki wg meli )
Tuz po upieczeniu , jeszcze gorące , przed wymieszaniem .

Tagi:

ziemniaki