Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Ziemniaki po flamandzku

  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 321

Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w plastry, osuszyć. Smażyć w płaskim

Ziemniaki po flamandzku

Składniki:

Ziemniaki po flamandzku

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki po flamandzku
Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w plastry, osuszyć. Smażyć w płaskim naczyniu partiami na silnie rozgrzanym tłuszczu na jasnozłoty kolor. Usmażone wyjmować łyżką cedzakową, odsączyć, układać w naczyniu warstwami, posypując startym serem, posiekaną natką pietruszki i przyprawami. Polać masłem i zapiec w gorącym piekarniku.