Misiowe Puszyści

Misiowe Puszyści

Kucharz
[Przepisów: 24]

Ziemniaki po liońsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 1/5 głosów: 2

Ugotowac ziemniaki w mundurkach w osolonej wodzie. po ugotowaniu odstawić do

Ziemniaki po liońsku

Składniki:

Ziemniaki po liońsku

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki po liońsku
Ugotowac ziemniaki w mundurkach w osolonej wodzie. po ugotowaniu odstawić do wystygniecia. Pokroić na plasterki i odsmazyć na połowie masła i łyżce oleju aby się przyrumieniły. Na reszcie masła przyrumienić cebulę pokrajaną w plasterki. Wymieszać z ziemniakami, dodać soli i pieprzu. Podgrzac razem kilka minut dokłądnie mieszając. Podawać posypane zieloną pietruszką.

Tagi:

ziemniaki