kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Ziemniaki po węgiersku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Cebulę pokrajać w grube plastry; paprykę pokrajać w paski i poddusić na tłuszczu razem z cebulą.

Ziemniaki po węgiersku

Składniki:

Ziemniaki po węgiersku

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki po węgiersku
Cebulę pokrajać w grube plastry; paprykę pokrajać w paski i poddusić na tłuszczu razem z cebulą. Gdy zmięknie, dodać pokrajane w plastry pomidory oraz przyprawy, podlać wywarem, zagęścić mąką i jeszcze chwilę dusić. Ziemniaki pokrajać w kostkę, zalać wrzątkiem, zrumienić na tłuszczu i włożyć do potrawy. Chwilę poddusić i podawać z surówkami.