Remik1515

Remik1515

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 311]

Ziemniaki w chrupiącym bekonie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Najpierw ziemniaki obrać, ugotować na półmiękko w posolonej wodzie. Odcedzić z wody, oprószyć mąką. Boczek pokroić w plastry.

Ziemniaki w chrupiącym bekonie

Składniki:

Ziemniaki w chrupiącym bekonie

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki w chrupiącym bekonie
Najpierw ziemniaki obrać, ugotować na półmiękko w posolonej wodzie. Odcedzić z wody, oprószyć mąką. Boczek pokroić w plastry. Każdy ziemniak owinąć plastrem boczku, spiąć wykałaczką, przyprawic przyprawami do smaku. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 170 stopni i piec około 15 minut. Można polać jakimś sosem. Smacznego!:)

Tagi:

ziemniaki