Sposób przygotowania:
Ziemniaki z boczkiem i jajkiem
Ilość składników podaję taką jak zazwyczaj dla siebie; możecie je zmieniać w zależności od potrzeb i upodobań – więcej ziemniaków, mniej ogórka i boczku. Jak macie ochotę! Świetne danie, gdy zostanie nam ziemniaków z dnia poprzedniego :)
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości (jak na obiad). Po ugotowaniu odsączamy, kroimy w talarki. Boczek, kiełbasę i cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni. Ogórka kroimy w małą kostkę.
Na dużą patelnię wrzucamy ziemniaki i podsmażamy, następnie dodajemy usmażoną kiełbasę, boczek, cebulkę oraz ogórka. Posypujemy ziołami. Mieszamy. Na końcu wbijamy rozbełtane i lekko osolone jajka. Mieszamy ze wszystkim do momentu ścięcia się jajek. Podajemy ciepłe :) Gotowe :)
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości (jak na obiad). Po ugotowaniu odsączamy, kroimy w talarki. Boczek, kiełbasę i cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni. Ogórka kroimy w małą kostkę.
Na dużą patelnię wrzucamy ziemniaki i podsmażamy, następnie dodajemy usmażoną kiełbasę, boczek, cebulkę oraz ogórka. Posypujemy ziołami. Mieszamy. Na końcu wbijamy rozbełtane i lekko osolone jajka. Mieszamy ze wszystkim do momentu ścięcia się jajek. Podajemy ciepłe :) Gotowe :)