Sposób przygotowania:
Ziemniaki z boczkiem i warzywami
Ziemniaki obieramy ze skórki i gotujemy w osolonej wodzie przez pół godziny -aż będą miękkie. Boczek kroimy na paseczki i Podsmażamy bez dodatku oleju. Cebulę czerwoną kroimy w piórka a czosnek siekamy na drobniutkie kosteczki lub przeciskamy przez praskę i dodajemy do boczku. Nadmiar tłuszczu zbieramy i wlewamy na drugą patelnię. Do boczku dodajemy mieszankę warzyw mrożonych lub świeżych i dusimy do miękkości. W tym czasie ziemniaki powinny być ugotowane, więc odcedzamy je, kroimy na mniejsze kawałki i smażymy na tłuszczu, który wytopił się z boczku. Przyprawiamy do smaku chilli, solą i pieprzem. Całość łączymy posypując ziemniaki z boczkiem i warzywami.
julcia12437
ami91
Ponieważ miałam tylko etapy przygowowania potrawy, a zdjęcia głównego nie zdążyłam zrobić, a pani moderator usunęła resztę i zostawiła takie. Musisz użyć wyobraźni ;) Pozdrawiam
zbysiowa
Moderator usunęła, ale system zrobił psikusa:)
ami91
Taki spóźniony Prima Aprilis ;)
Pozdrawiam
zbysiowa
:)))
zbysiowa
Ojć, skasowałam, a zostało, dzięki za uwagę;)