Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Ziemniaki z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

to bardzo proste danie wymyśliliśmy w zeszłym roku jako dodatek do mięs albo jako same danie

Ziemniaki z grilla

Składniki:

Ziemniaki z grilla

 

  • 10 średnich ziemniaków ( zależności od liczby uczestników grillowania)
  • 1/2 kostki masła
  • 1 pęczek koperku
  • sól

Sposób przygotowania:

Ziemniaki z grilla
Podczas grillowania mięsa czy kiełbas umyte i osuszone ziemniaki wkładamy do żaru. Ja wkładam bez foli aluminiowej smakują wtedy jak z ogniska. do tego idealnie nadaje się masło z koperkiem. Do miękkiego masła dodajemy drobniutko posiekany koperek i odrobiną soli i dokładnie wymieszać. Upieczone ziemniaki przekroić ziemniaki przekroić na połówki i smarować tym masełkiem lub posypać solą. Smacznego.

Tagi:

ziemniaki