Sposób przygotowania:
Ziemniaki z kiełbasą i pomidorami
Wytopić pokrojoną w drobną kostkę słonine, dodać pokrojoną kiełbasę i cebulę, krótko podsmażyć.
Zdjąć z patelni skwarki z cebulą.
Na pozostałym tłuszczu układać warstwami pokrajane w plasterki ziemniaki.
Przekładać je kiełbasą, cebulą i plasterkami obranych ze skórki pomidorów.
Każdą warstwę lekko osolić i oprószyć pieprzem.
Potrawę przykryć i kilka minut podgrzewać.
Przed podaniem posypać obficie zieleniną.
Podawać z surówką.
Zdjąć z patelni skwarki z cebulą.
Na pozostałym tłuszczu układać warstwami pokrajane w plasterki ziemniaki.
Przekładać je kiełbasą, cebulą i plasterkami obranych ze skórki pomidorów.
Każdą warstwę lekko osolić i oprószyć pieprzem.
Potrawę przykryć i kilka minut podgrzewać.
Przed podaniem posypać obficie zieleniną.
Podawać z surówką.