Sposób przygotowania:
Ziemniaki z mięsem mielonym zapiekane
Sposób przyżądzenia:
Ziemniaki kroimy w talarki i dzielimy na 2 części pierwszą część układamy na dnie naczynia żaroodpornego opruszamy solą i pieprzem.
Mięso mielone przyprawiamy według uznania własnego również dzielimy na dwie częsci i jedną część układamy na ziemniaki, kolejno kroimy pieczarki, paprykę i cebulę w paski również dzielimy na dwie części i wykładamy na mięso i ziemniaki.
Drugą część składników układamy według wcześniejszego opisu i zalewamy zalewą.
Pieczemy pod przykryciem w 180 stopniach ok 1 godz. 30min.
Zalewa:
1 kostkę wołową rozrobić w 500 ml wody do tego dodać śmietany według uznania i przyprawę maggi również według uznania.
Wierzch całości można posypać odrobiną sera żółtego.
Życzę smacznego!
Ziemniaki kroimy w talarki i dzielimy na 2 części pierwszą część układamy na dnie naczynia żaroodpornego opruszamy solą i pieprzem.
Mięso mielone przyprawiamy według uznania własnego również dzielimy na dwie częsci i jedną część układamy na ziemniaki, kolejno kroimy pieczarki, paprykę i cebulę w paski również dzielimy na dwie części i wykładamy na mięso i ziemniaki.
Drugą część składników układamy według wcześniejszego opisu i zalewamy zalewą.
Pieczemy pod przykryciem w 180 stopniach ok 1 godz. 30min.
Zalewa:
1 kostkę wołową rozrobić w 500 ml wody do tego dodać śmietany według uznania i przyprawę maggi również według uznania.
Wierzch całości można posypać odrobiną sera żółtego.
Życzę smacznego!