Sposób przygotowania:
Ziemniaki z niespodzianką.
1.Ziemniaki gotujemy w mundurkach ok. 15 minut. Odcedzamy. Brokuły gotujemy.
2.Robimy sos: Masło roztapiamy, wsypujemy mąkę i mieszając, podsmażamy na jasnobrązowy kolor. Nie przerywając mieszania, pomału wlewamy mleko. Chwilę gotujemy, aż powstanie jednolita masa. Wsypujemy koperek. Mieszamy. Doprawiamy solą.
3.Ziemniaki obieramy, przekrawamy na pół i wydrążamy. Brokuły i wydrążone środki z ziemniaków siekamy. Mieszamy z mięsem, solimy.
4.Połówki ziemniaków faszerujemy. Wkładamy do sosu i podgrzewamy.
2.Robimy sos: Masło roztapiamy, wsypujemy mąkę i mieszając, podsmażamy na jasnobrązowy kolor. Nie przerywając mieszania, pomału wlewamy mleko. Chwilę gotujemy, aż powstanie jednolita masa. Wsypujemy koperek. Mieszamy. Doprawiamy solą.
3.Ziemniaki obieramy, przekrawamy na pół i wydrążamy. Brokuły i wydrążone środki z ziemniaków siekamy. Mieszamy z mięsem, solimy.
4.Połówki ziemniaków faszerujemy. Wkładamy do sosu i podgrzewamy.