wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Ziemniaki z ozorkiem.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zamiast pieczarek,do farszu dodaj cebulę i słodką paprykę.Nadzienie dopraw drobno posiekaną papryczką chili

Ziemniaki z ozorkiem.

Składniki:

Ziemniaki z ozorkiem.

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki z ozorkiem.
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, obierz, przekrój wzdłuż. Wydrąż, miąższ zmiksuj . Mięso pokrój na paski, podsmaż na maśle z pokrojonymi pieczarkami. Zmieszaj z masą ziemniaczaną, dodaj bułkę tartą i chrzan. Dopraw do smaku. Nadzieniem nafaszeruj połowę ziemniaków. przykryj pozostałymi połówkami. Piecz 15 minut w temperaturze 170 stopni. Udekoruj bazylią. Podawaj na ciepło.