Sposób przygotowania:
ziemniaki z robalem
Ziemniaki obieramy, dokładnie. następnie musimy myjemy wydrążyć na wylot, obgotować 10 minut w osolonej wodzie, wystudzić.
Chlebek moczymy w mleku, odcisnąć.
Mięso, chleb, jajko, podsmażoną cebulę i przyprawy dokładnie wymieszać (tak jak na kotlety mielone).
Tak powstałą masą nadziać ziemniaki.
ziemniaki układamy w rondlu, przykryć je wodą, dodać kostkę bulionową, pokrojoną w kostkę cebulę, dusić na małym ogniu, mieszając aż do momentu, aż ziemniaki będą miękkie, mieszać należy bardzo delikatnie,żeby ziemniaki się nie rozpadły
Na koniec dodać koncentrat i dusić jeszcze 10 minut i gotowe :)
Chlebek moczymy w mleku, odcisnąć.
Mięso, chleb, jajko, podsmażoną cebulę i przyprawy dokładnie wymieszać (tak jak na kotlety mielone).
Tak powstałą masą nadziać ziemniaki.
ziemniaki układamy w rondlu, przykryć je wodą, dodać kostkę bulionową, pokrojoną w kostkę cebulę, dusić na małym ogniu, mieszając aż do momentu, aż ziemniaki będą miękkie, mieszać należy bardzo delikatnie,żeby ziemniaki się nie rozpadły
Na koniec dodać koncentrat i dusić jeszcze 10 minut i gotowe :)