Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Ziemniaki z sezamem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać, posypać solą i pieprzem. Panierować w mące,

Ziemniaki z sezamem

Składniki:

Ziemniaki z sezamem

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki z sezamem
Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać, posypać solą i pieprzem. Panierować w mące, roztrzepanych jajach i tartej bułce, wymieszanej z sezamem. Stopić tłuszcz w brytfannie, ułożyć ziemniaki i wstawić do nagrzane­go piekarnika. Upiec na rumiano, kilka razy obracając w czasie pieczenia. Podawać do pieczonych i smażonych mięs oraz do drobiu.