Sposób przygotowania:
Ziemniaki z wołowiną i pomidorami
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w dużą kostkę. Gotować w osolonej wodzie.
Mięso umyć, cebulę obrać, przełożyć z mięsem do rosołu. Gotować 10 minut pod przykryciem, dodać włoszczyznę. Gotować jeszcze 10 minut na małym ogniu.
Mięso wyjąć, pokroić w kostkę. Do rosołu dodać pomidory z zalewą, wymieszać.
Ziemniaki odcedzić, odparować, dodać z mięsem do rosołu. Posypać natką pietruszki.
Mięso umyć, cebulę obrać, przełożyć z mięsem do rosołu. Gotować 10 minut pod przykryciem, dodać włoszczyznę. Gotować jeszcze 10 minut na małym ogniu.
Mięso wyjąć, pokroić w kostkę. Do rosołu dodać pomidory z zalewą, wymieszać.
Ziemniaki odcedzić, odparować, dodać z mięsem do rosołu. Posypać natką pietruszki.
matri13