Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Ziemniaki zielone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

podawać ze wszystkimi rodzajami mięs.

Ziemniaki zielone

Składniki:

Ziemniaki zielone

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki zielone
Ziemniaki wyszorować, obrać, umyć, wymieszać z dwiema łyżkami stopionego masła, posolić, oprószyć pieprzem, gałką muszkatołową, drobno posiekaną cebulą i zieleniną. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, przełożyć ziemniaki i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 40 minut w temperaturze
180 stopni. Wyjąć po tym czasie zalać śmietaną i ponownie wstawić do piekarnika na 15-20 minut aż śmietana się zrumieni.

Tagi:

ziemniaki