Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Zimne nóżki - wieprzowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszna przekąska - zimne nóżki są idealne na przyjęcie i na rodzinna kolację, mimo czasu przygotowania warto się na nie skusić.

Zimne nóżki - wieprzowe

Składniki:

Zimne nóżki - wieprzowe

 

Sposób przygotowania:

Zimne nóżki - wieprzowe
Golonki i nóżki myjemy, oczyszczamy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą, (lekko ponad mięso) i zagotowujemy. Ściągamy szumowinę. Warzywa obieramy,dodajemy do mięsa wraz z zielem i liściem i przyprawy do smaku. Gotujemy do miękkości na małym ogniu ok. 3-4 h. Wyciągamy mięso, obieramy i kroimy w kostkę. Wywar doprawiamy by był dość słony, przecedzamy. Do miseczek przekładamy mięso zalewamy wywarem i wstawiamy do lodówki by nóżki zimne ścigały się.