Sposób przygotowania:
Zimowa rozgrzewająca zupaI
1. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju.
2. Mięso myję, osuszam, kroję w kostkę i mieszam z solą oraz dwiema łyżkami mąki pszennej. Następnie dodaję do cebuli i czosnku
II
3. Ziemniaki obieram, myję, kroję w kostkę i zalewam wodą, gotuję z dodatkiem soli.
4. Warzywa marchew, pietruszkę oraz selera obieram, myję i kroję. Marchew oraz pietruszkę w słupki a selera w kostkę. Warzywa przesmażam na oleju i dodaję do ziemniaków.
III
5. Pod koniec gotowania warzyw tzn. jak warzywa są już prawie miękkie dodaję umyte, obrane z nasion i pokrojone w paseczki drobne papryki.
IV
6. Następnie warzywa łączę z mięsem i wlewamy pomidory w puszki oraz przecier pomidorowy. Doprawiam papryką słodką, chili, ewentualnie solą, dodaję listki laurowe, ziele angielskie i pieprz. Chwilkę gotuję zagęszczam zupę mąką rozrobioną w małej ilości zimnej wody. Dwie minutki gotuję.
V
7. Zupa gotowa.
8. Smacznego.
Czekoladka 2