Sposób przygotowania:
Rozgrzewająca zupa chłopska
Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na łyżeczce smalcu. Zalać wodą, dodać starte marchew, pietruszkę i seler.
Dodać kostkę rosołową, liście laurowe i ziele angielskie. Cebulkę i czosnek pokroić w kostkę i przesmażyć na oliwie. Dodać do zupy.
Dodać ziemniaczki pokrojone w kostkę i gotować do miękkości. Dodać posiekaną natkę.
Z mąki i smalcu przygotować zasmażkę i wlać do zupy.
Doprawić do smaku. Zagotować.
Podawać z kromką pieczywa.
Dodać kostkę rosołową, liście laurowe i ziele angielskie. Cebulkę i czosnek pokroić w kostkę i przesmażyć na oliwie. Dodać do zupy.
Dodać ziemniaczki pokrojone w kostkę i gotować do miękkości. Dodać posiekaną natkę.
Z mąki i smalcu przygotować zasmażkę i wlać do zupy.
Doprawić do smaku. Zagotować.
Podawać z kromką pieczywa.