Ziziunka18

Ziziunka18

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 119]

Bułki kminkowe z farszem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne bułki z kminkiem idealne pasują do ostrego barszczu

Bułki  kminkowe z farszem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bułki kminkowe z farszem

 

 

 

Sposób przygotowania:

Bułki kminkowe z farszem
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy jajko, sol i sproszkowany kminek. Robimy rozczyn drożdżowy- mleko podgrzewamy, dodajemy drożdże, łyżkę mąki i łyżeczkę cukru. Mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce. Gdy rozczyn podrośnie dodajemy go do maki z jajkiem. Rozpuszczoną margarynę studzimy i dodajemy do pozostałych składników, wyrabiamy ciasto tak by odchodziło od rak. Odstawiamy ciasto do wyrośnięcia w cieple miejsce. Kiełbasę kroimy w kostkę, cebulę w piórka, pieczarki w plastry podsmażamy wszystko, następnie dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek oraz zioła. Mieszamy wszystko dokładnie. Z formujemy placki, na które nakładamy farsz. Zwijamy w kulki, które układamy na wysypanej mąką blaszce. Smarujemy bułki roztrzepanym jajkiem, posypujemy kminkiem i pieczemy na złoty kolor w temperaturze 180 stopni(około 45 minut).
Bułki  kminkowe z farszem
Do mąki wlewamy wyrośnięty rozczyn drożdżowy i dodajemy jajko
Bułki  kminkowe z farszem
Wszystkie składniki dokładnie wyrabiamy i odstawiamy ciato do wyrośnięcia
Bułki  kminkowe z farszem
Przygotowujemy farsz z kiełbasy, pieczarek i cebuli
Bułki  kminkowe z farszem
Bułki smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy kminkiem