Sposób przygotowania:
Bułki kminkowe z farszem
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy jajko, sol i sproszkowany kminek. Robimy rozczyn drożdżowy- mleko podgrzewamy, dodajemy drożdże, łyżkę mąki i łyżeczkę cukru. Mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce. Gdy rozczyn podrośnie dodajemy go do maki z jajkiem. Rozpuszczoną margarynę studzimy i dodajemy do pozostałych składników, wyrabiamy ciasto tak by odchodziło od rak. Odstawiamy ciasto do wyrośnięcia w cieple miejsce. Kiełbasę kroimy w kostkę, cebulę w piórka, pieczarki w plastry podsmażamy wszystko, następnie dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek oraz zioła. Mieszamy wszystko dokładnie. Z formujemy placki, na które nakładamy farsz. Zwijamy w kulki, które układamy na wysypanej mąką blaszce. Smarujemy bułki roztrzepanym jajkiem, posypujemy kminkiem i pieczemy na złoty kolor w temperaturze 180 stopni(około 45 minut).