Sposób przygotowania:
Ziołowe zapiekanki
Paprykę przełóż na sitko,osącz,olej zachowaj,a paprykę pokrój w szerokie paski.Cebulę obierz,potnij w talarki,kiełbasę pokrój w plasterki.Na 2 łyżkach oleju z papryki przysmaż kiełbasę.Zdejmij z patelni.Na tym samym oleju duś 10 minut cebulę i kapustę,dodaj paprykę i przypraw solą oraz pieprzem.W garnku zagotuj 200 ml wody,dolej mleko.Dosyp puree ziemniaczane i przez 1 minutę intensywnie mieszaj.Przypraw gałką muszkatołową i ponownie wymieszaj.Sos rozprowadź w jednej szklance zimnej wody.Mieszając,doprowadź do wrzenia,gotuj 1 minutę.Przypraw musztardą i winem.Cztery foremki żaroodporne napełnij ziemniaczanym puree, przykryj warzywami z kiełbasą.Zalej sosem.Zapiekaj 10-15 minut w temperaturze 225`C.