malyszek

malyszek

Kuchcik
[Przepisów: 6]

Ziołowy pstrąg

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

bardzo dobre danie z ryby a w dodatku zdrowe

Ziołowy pstrąg

Składniki:

Ziołowy pstrąg

 

  • bazylii 1 mały pęczek tymianku 4 gałązki koperku 4 nieduże pstrągi 1 cytryna sól pieprz

Sposób przygotowania:

Ziołowy pstrąg
Wszystkie zioła opłukać, osuszyć. Pstrągi oczyścić, opłukać i posolić.Na jednym boku każdej ryby zrobić 3 nacięcia. W nacięcia wsunąć zioła. Ryby oprószyć mielonym pieprzem, każdą zawinąć w folię. Ułożyć na blaszce i piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 * C .Po upieczeniu rozwinąć folię, wyjąć zioła. Cytrynę sparzyć, pokroić w półplasterki i udekorować.

Tagi:

pstrąg