Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Złociste racuszki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dynię obierz ze skórki i pestek pokrój w drobną kostkę i rozgotuj ją na małym ogniu lub upiecz w kawałkach w piekarniku,

Złociste racuszki

Składniki:

Złociste racuszki

 

  • 2 szkl. rozgotowanej dyni
  • 2 jajka
  • 2 szklanki mąki
  • 1/2 l kefiru
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 kwaśne jabłka
  • 2 łyżki cukru
  • łyżeczka cynamonu
  • olej

Sposób przygotowania:

Złociste racuszki
Dynię obierz ze skórki i pestek pokrój w drobną kostkę i rozgotuj ją na małym ogniu lub upiecz w kawałkach w piekarniku, oddziel od skórki i zmiksuj. Odmierz 2 szkl. dodaj kefir mąkę proszek do pieczenia, pokrojone jabłka, cukier i cynamon. Wymieszaj dokladnie, smaż na małym ogniu. Podawaj posypane cukrem pudrem lub z jabłkami.