Sposób przygotowania:
Złocisty tort z kaszy manny
Kaszę mannę ugotować na mleku Im (ok. 10 minut), a następnie wystudzić, dodać całe jajko, dokładnie wymieszać Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodać kaszę mannę, utrzeć i wymieszać z sokiem z cytryny. Dno tortownky wyłożyć warstwą biszkoptów, przykryć połową masy, ułożyć kolejną warstwę biszkoptów, a na nich resztę masy.
Na wierzchu ułożyć osączone i pokrojone na plastry połówki brzoskwiń. Rozpuścić galaretkę w nieco mniejszej ilości wody, niż przewiduje przepis na opakowaniu. Odstawić, aby wystygła. Tężejącą galaretką zalać brzoskwinie. Wstawić tort do lodówki na co najmniej godzinę. Tort można udekorować kawałkami pomarańczy, listkami mefey ora^ strużynami skórki cytrusów.
Na wierzchu ułożyć osączone i pokrojone na plastry połówki brzoskwiń. Rozpuścić galaretkę w nieco mniejszej ilości wody, niż przewiduje przepis na opakowaniu. Odstawić, aby wystygła. Tężejącą galaretką zalać brzoskwinie. Wstawić tort do lodówki na co najmniej godzinę. Tort można udekorować kawałkami pomarańczy, listkami mefey ora^ strużynami skórki cytrusów.