Sposób przygotowania:
Złota rybka
Filety rybne ja mam tu Tilapię opłukujemy w wodzie. Skraplamy sokiem z cytryny i oprószamy solą i pieprzem, jeśli ktoś lubi można oczywiście przyprawą do ryb. Odstawiamy na kilka minut do lodówki żeby nasiąknęła przyprawami. Jajko rozmącamy z dodatkiem soli i pieprzu. Następnie rybkę panierujemy kolejno w: mące z dodatkiem bułki tartej, jaku i znów w mące. Kładziemy na rozgrzaną oliwę i smażymy na złoty kolor. Mój maż woli rybki bez panierki więc obtaczam mu ryby w samej mące z dodatkiem bułki tartej. Możemy też do smażących się rybek na patelni dodać liść laurowy, ziele angielskie i pokrojoną w piórka cebulę. Trzeba jednak uważać bo cebula szybko może się przypalić. Ryż gotujemy na sypko w osolonej wodzie z łyżeczką kurkumy żeby nabrał złocistego koloru. Jeśli zostało nam jajko z panierki możemy wykorzystać je do ryżu. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła wsypujemy ugotowany ryż kilka minut podsmażamy i wlewamy jajko z panierki, mieszamy i gotowe. Smacznego.