Sposób przygotowania:
Złota zupa
Trzy pomarańcze umyć, sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, usunąć pestki, pokroić w plasterki. Pomarańcze włożyć do rondla. Morele umyć, pokroić w paski, wsypać do pomarańczy, zalać wodą, dodać goździki i gotować pod przykryciem około
50 minut. Przestudzić, wyjąć pomarańcze i morele i zmiksować. Włożyć ponownie do rondla wlać wino, jak mało słodkie to dodać cukier wymieszać i wstawić do lodówki. Po schłodzeniu wyjąć, wlać na talerz. Pozostałą pomarańczę, obrać, usunąć pestki
i podzielić na cząstki, podawać do każdej porcji. Drobno posiekanymi orzechami i płatki migdałów, udekorować zupę.
50 minut. Przestudzić, wyjąć pomarańcze i morele i zmiksować. Włożyć ponownie do rondla wlać wino, jak mało słodkie to dodać cukier wymieszać i wstawić do lodówki. Po schłodzeniu wyjąć, wlać na talerz. Pozostałą pomarańczę, obrać, usunąć pestki
i podzielić na cząstki, podawać do każdej porcji. Drobno posiekanymi orzechami i płatki migdałów, udekorować zupę.