Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Złota zupa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dobra zupa , palce lizać.

Złota zupa

Składniki:

Złota zupa

 

Sposób przygotowania:

Złota zupa
Trzy pomarańcze umyć, sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, usunąć pestki, pokroić w plasterki. Pomarańcze włożyć do rondla. Morele umyć, pokroić w paski, wsypać do pomarańczy, zalać wodą, dodać goździki i gotować pod przykryciem około
50 minut. Przestudzić, wyjąć pomarańcze i morele i zmiksować. Włożyć ponownie do rondla wlać wino, jak mało słodkie to dodać cukier wymieszać i wstawić do lodówki. Po schłodzeniu wyjąć, wlać na talerz. Pozostałą pomarańczę, obrać, usunąć pestki
i podzielić na cząstki, podawać do każdej porcji. Drobno posiekanymi orzechami i płatki migdałów, udekorować zupę.