katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Zmieszane kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Trochę kłopotliwe gotowanie bo na dwa gary.

Zmieszane kapusty

Składniki:

Zmieszane kapusty

 

  • kapusta świeża 1 głowka mała
  • kapusta kiszona 2 słoiki
  • cebula 2 szt
  • wędlina ok 60 dag
  • smalec 2 łyżki
  • liść laurowy
  • mąka
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Zmieszane kapusty
Kapustę obieramy z wierzchnich liści, szatkujemy i gotujemy w posolonej wodzie. Kapustę kiszoną zalewamy wodą i stawiamy do gotowania w osobnym garnku. Ugotowaną kapustę świeżą dodajemy do kiszonej dodajemy liść laurowy i pokrojoną, podsmażoną na smalcu cebulę. Dodajemy też pokrojoną i podsmażoną na reszcie smalcu kiełbasę. Przed dodaniem kiełbasę można oprószyć mąką dodać do kapusty wy mieszać. Doprawiamy do smaku. Chwilę wszystko razem gotujemy..