Sposób przygotowania:
Zmiksowana zupa z brokuła
Do garnka wlewamy 1,5 litra wody, dodajemy udko, zmielony pieprz, nieco soli i 0,5 łyżki jarzynki - mięso gotowałem przez 70 minut, po czym wyjąłem na talerz. Do mięsnego wywaru wrzuciłem obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, a po 10 minutach od zagotowania dodałem świeżego brokuła podzielonego na mniejsze kawałki - gotowałem do całkowitej miękkości warzyw. Kiedy zupa przestygła wlałem śmietanę, doprawiłem ponownie do smaku i zmiksowałem za pomocą blendera. Zupę ponownie podgrzałem, a następnie rozlałem na talerze - do każdego dałem dużą garść groszku ptysiowego
![Zmiksowana zupa z brokuła Zmiksowana zupa z brokuła](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zmiksowana-zupa-z-brokula-120897.jpg)
![Zmiksowana zupa z brokuła Zmiksowana zupa z brokuła](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zmiksowana-zupa-z-brokula-120898.jpg)
![Zmiksowana zupa z brokuła Zmiksowana zupa z brokuła](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zmiksowana-zupa-z-brokula-120899.jpg)