Zgobisz

Zgobisz

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 366]

Żołądki Drobiowe jak Flaczki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Flaczki z żołądków są rewelacyjne

Żołądki  Drobiowe  jak  Flaczki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Żołądki Drobiowe jak Flaczki

 

  • 1 kg. żołądków drobiowych
  • 1 duża cebula
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 liść laurowy
  • 2 ziela angelskie
  • papryka czerwona ( w proszku )
  • vegeta do smaku
  • przyprawa magi
  • trochę pieprzu ziołowego
  • trochę pieprzu prawdziwego
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 kostka rosołowa ( lub doprawić solą do smaku )
  • natka pietruszki

 

 

Sposób przygotowania:

Żołądki Drobiowe jak Flaczki
► Do rozpuszczonej kostki rosołowej wrzucamy żołądki, liść laurowy, ziele angelskie i gotujemy do miękkości. Ugotowane żołądki kroimy w plastry, marchewkę i pietruszkę ścieramy na tarce na dużych oczkach i spowrotem wszystko wrzucamy do wywaru z żołądków. Żołądki i jarzyny gotujemy jeszcze chwile żeby jarzyny się ugotowały, przyprawiamy do smaku. ► Cebulę kroimy drobno i smażymy na oleju i maśle na słomkowy kolor, dodająć około 2 łyżeczki mąki i robimy pływającą zasmażkę ( nie bać się nie zrobią się kluchy ) zasmażka musi być pływająca. ► Żołądki i jarzynki są już miękkie i doprawione do nich dodajemy zasmażkę / mieszamy /.
Żołądki  Drobiowe  jak  Flaczki
Żołądki dokladnie umyć - oczyścić i osuszyć ręcznikiem papierowym.