juliet

juliet

Starszy Kucharz
[Przepisów: 24]

Żołądki drobiowe po chińsku

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

tanie i smaczne danie z nutką orientu

Żołądki drobiowe po chińsku

Składniki:

Żołądki drobiowe po chińsku

 

 

Sposób przygotowania:

Żołądki drobiowe po chińsku
Zoladki oczyszczamy , myjemy dokladnie i obgotowujemy ok 10 min. Nastepnie odcedzamy, kroimy w mniejsze kawałki i solimy. Na patelni przesmażamy pokrojoną w piórka cebule z pieczarkami, a nastepnie papryke. Przekładamy do garnka. Zoladki rowniez podsmazamy, pod koniec podsypujemy mąką , a gdy nabierze rumieńców podlewamy wodą. Sos powinien być dość gesty. Calosc laczymy i dusimy na malym ogniu. Gdy zoladki nieco zmiekna dodajemy lyzke przecieru pomidorowego , czosnek oraz przyprawy. Octu dajemy tylko parę kropel aby danie miało lekko kwasny smak. Podajemy z kaszą lub ryżem, posypane zieloną pietruszką.