Sposób przygotowania:
Żołądki drobiowe w paprykowej cebulce
Żołądki włożyć do wrzącej, osolonej wody z listkiem laurowym, zielem angielskim i pieprzem i gotować do miękkości. Żołądki wyjąć, lekko przestudzić i pokroić każdy na 3 części.Wywar zachować! Na oleju usmażyć cebulę pokrojoną w piórka.Posypać papryką. Dołożyć żołądki, podlać ok 1/2 szkl. wywaru i dusić ok.10min.Doprawić vegetą i czosnkiem granulowanym.Najlepsze ze świeżym pieczywkiem! Smacznego!
halina
Pyza
Sarenka
teresa.rembiesa
misia53
Henia
Właśnie ta papryka nadaje taki smaczek! Ważne, żeby nie zesmażyć za mocno cebulki.Pozdrawiam!
pinecha
iwi69
Henia
Proszę zignorować OLIWĘ HISZPAŃSKĄ. Nie podawałam jej w przepisie! Jakiś dywersant bezprawnie zmienił mój przepis! Używam tylko zwykłego naszego np. Kujawskiego.
sylwus
Henia
Jak to nie jest lepsza?! W moim tekście nie ma błędów, przepis skomentowało wcześniej 9 osób bez zastrzeżeń!
To jest odwetowiec za zbanowanie z mojej przyczyny ukradzionego przez tę panią przepisu! Niskie i żałosne!
mckuki@interia.pl