Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Żołądki drobiowe w paprykowej cebulce

  • 12
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 16

Doskonałe danie na sycącą kolację.

Żołądki drobiowe w paprykowej cebulce

Składniki:

Żołądki drobiowe w paprykowej cebulce

 

Sposób przygotowania:

Żołądki drobiowe w paprykowej cebulce
Żołądki włożyć do wrzącej, osolonej wody z listkiem laurowym, zielem angielskim i pieprzem i gotować do miękkości. Żołądki wyjąć, lekko przestudzić i pokroić każdy na 3 części.Wywar zachować! Na oleju usmażyć cebulę pokrojoną w piórka.Posypać papryką. Dołożyć żołądki, podlać ok 1/2 szkl. wywaru i dusić ok.10min.Doprawić vegetą i czosnkiem granulowanym.Najlepsze ze świeżym pieczywkiem! Smacznego!