Sposób przygotowania:
Żołądki drobiowe w pomidorach
Żałoądki czyścimy,myjemy i wrzucamy do garnka.Dodajemy obraną marchew,pietruszkę ,listek laurowy.Solimy ok 1 łyżeczkę soli i zalewamy zimna wodą.Gotujemy do miękkosci żołądków. Gdy żołądki są miękkie odcedzamy,studzimy i kroimy w paski nie za cienkie.
Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy cebule wraz pieczarkami i odrobinką soli do odparowania płynu. Gdy płyn odparuje dodajemy żołądki,chwilkę smażymy. Dodajemy pomidory z puszki,ketchup -mieszamy.Po dokładnym wymieszaniu wrzucamy natkę pietruszki,doprawiamy solą pieprzem i maggi.Całość ponownie mieszamy i możemy podawać np. z ulubionymi dodatkami . . . Smacznego . . .
Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy cebule wraz pieczarkami i odrobinką soli do odparowania płynu. Gdy płyn odparuje dodajemy żołądki,chwilkę smażymy. Dodajemy pomidory z puszki,ketchup -mieszamy.Po dokładnym wymieszaniu wrzucamy natkę pietruszki,doprawiamy solą pieprzem i maggi.Całość ponownie mieszamy i możemy podawać np. z ulubionymi dodatkami . . . Smacznego . . .
Danusia19671
evita0007
Wiesz Danusia że nawet się nie czuję że to podroby,a smakuje rewelacyjnie :) Dzieki :-)
zewa
Żołądeczki pycha są.
evita0007
Tak Evi nie ma tak mi szybko poszło mmm :)
Janek6401
evita0007
Jesli bedziesz sie trzymał przepisu to wyjdą na pewno :) Danie jest lekko słodkawe,jeśli nie lubisz to nie dodawaj ketchupu i gitara :) Dzieki :-)
gusia1000